Kira yardımlarına zam geldi. Kira yardımı almak için gerekli belgeler, başvuran kişinin mülk sahibi ve kiracı olmasına göre değişecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. 

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında detaylar gündemde yer alıyor. İşte kentsel dönüşüm kira ve taşınma yardımı başvuru ekranı e-Devlet.

Kentsel dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet karşılayacak. Örneğin  100 metrekare 2+1 daireye 750 bin liraya kadar, 3+1'de 900 bin liraya kadar maliyet devlet tarafından ödenecek. 

Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek.Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5.625 lira taksit, 900 bin lira için 6.750 lira taksit olacak. Evini kendisi dönüştürmek isteyenler 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanabilecek.

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

Gayrimenkul sahibinin kentsel dönüşüm kira yardımı alması için gerekli evraklar şunlardır:

Başvurunun yapılacağı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak başvuru formu

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi

Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı

IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel

Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü, banka hesabının kamu bankalarına ait vadesiz hesap olmasını ve mümkünse Ziraat Bankası ya da Halkbankası olması gerektiğini belirtmektedir.)

KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

Kira yardımı İstanbul'da 3.500 liradan 5.250 liraya yükseltildi.

Kira yardımıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir" dedi.

Emlak İlanlarında Sahte İlanlara Karşı Uyarı Emlak İlanlarında Sahte İlanlara Karşı Uyarı

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Kentsel dönüşüm yarısı bizden başvuruları 26 Nisan - 29 Mayıs tarihlerinde e-Devlet üzerinden alınacak. Bavurudan sonra binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanarak proje hayata geçirilecek. Projenin tamamlanmasının ardından ruhsat alma süreci başlayacak.

100 metrekare 2+1 dairenin 750.000 lirası devlet tarafından ödenecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat 5.625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

120 metrekare 3+1 dairede ise 900.000 lira devlet tarafından ödenecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat 6.750 liradan başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

Editör: Emlak Zirvesi