Malatya Son Söz'de yer alan habere göre, yüksek kira ve satılık ev bedelleri karşı bazı düzenlemeler yapılsa da fiyat artışları durmak bilmiyor.

Konut fiyatı ortalamasının 1 milyon lirayı aştığı Malatya'da kent merkezine yakın bölgelerde uçuk attıran rakamlar isteniyor.

Fiyat artışını kimi Emlak Uzmanı inşaat sektöründeki durağanlığa bağlasa da, artışların perde arkasında Ali Cengiz Oyunu denilebilecek yöntemler bulunuyor.

Ev sahipleriyle anlaşmalı olarak hayali satılık ve kiralık ilanlarını bölgesel bazda sayfalarında yayınlayan fırsatçılar, aralıklarla yaptıkları fiyat artışı ile bölgenin rayicini yükseltiyor.

HAYALİ KONUTLAR YÜKSELTİLİP SATILACAK KONUT DÜŞÜRÜLÜYOR

Konutlarını satmak isteyen veya kiralamak isteyen fırsatçılar, ilgili mahalle veya cadde üzerinde hayali ilanlar oluşturarak o ilanları kademeli olarak yükseltiyor.

Neredeyse her hafta fiyatlara zam yapan fırsatçılar alınamayacak veya kiralanamayacak seviyeye getirdikten sonra o bölgede kendi konutlarını ilana koyuyor. Konutları belki de verilemeyecek fiyatlara ucuzmuş gibi göstererek satıyor veya kiralıyor.

SAHTE İLANLARINA KANMAMAK İÇİN NE YAPMALI?

Takip edilen mahalle veya cadde üzerinde konut fiyatlarının takip edilmesi gerektiğini belirten Uzmanlar, sahte olduğu düşünülen bir ilan ile karşılaşıldığında komisyoncuyu arayarak konut hakkında bilgi istenilmesini öneriyor.

Şişli'de 650 Bin TL'ye Kiralık Daire! Şişli'de 650 Bin TL'ye Kiralık Daire!

Telefonla veya ofise gidilerek görüşüldüğünde ilgili konutun kiralandığı veya satıldığı belirtiliyorsa o emlakçı veya komisyoncu ile çalışılmaması gerektiğini kaydeden Uzmanlar, ilgili kişinin Esnaf Odasına şikayet edilmesi gerektiğini söylüyor.

Yükseltilen veya oltalama amacıyla kullanılan internet ilanlarından internet sitesinin de sorumlu olduğunu hatırlatan Uzmanlar, tüketiciyi yanıltan ilanın yayınlandığı internet sitesinin de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veya Alo 175’e şikayet edebileceğini söyledi.

Editör: Emlak Zirvesi