Akçam, bu durumun kademeli olarak artırılmasını talep etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılacağını duyurmuştu.

Akçam, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yüzde 25 artış sınırının ev sahipleri tarafından çok düşük bulunduğunu söyledi.

Ev sahiplerinin, bu sınırın altında kaldığından, kiraları yüksek tutarak piyasaya çıktıklarını ve bu durumun problemlere neden olacağını belirtti.

ATEM Başkanı, "Vatandaş şu an için 10 bin liralık evini bir yıl sonra 12 bin 500 liraya çıkacağını düşünerek ilk başlarda yüksek fiyatla çıkış yapıyor.

Burada vatandaşın kiranın enflasyonun altında olduğu için kiralık evini ya boş tutuyor ya da yüksek rakamlarla çıkış yapıyor. Bu mana da sorun yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Akçam, kira artış sınırının yüzde 25 olmaması gerektiğini vurgulayarak, kademeli olarak artırılması gerektiğini belirtti:

"Kademeli artışında eklenmesini bekliyoruz. İlgili yerlere başvuruları yaptık, önerileri verdik. Yüzde 25’in değerlendirdiğinde mal sahibi tarafından uygun görünmüyor, kiracılar tarafından uygun görülüyor.

İkisinin ortasında eşit, adaletli bir şekilde olması her iki tarafı da mutlu eder. İlerleyen zamanlarda da bir kaos oluşmasını engeller."

Trampada Tapu Harcı Uygulaması Trampada Tapu Harcı Uygulaması

Konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı, Haziran 2022'den bu yana devam ediyor ve önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Yeni düzenlemeyle, yüzde 25 zam sınırı, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında uygulanacak.

Editör: Emlak Zirvesi