Yurt dışından tedarik edilen her biri 200 evden oluşacak proje kapsamında 10 bin kişiye barınma imkânı sağlanması hedefleniyor. 2 bin modüler konutun ABD ve İsveç’ten tedarik süreci devam ediyor. Tedariki takiben deprem bölgesinde kurulum aşamasına geçilmesi planlanıyor.

ULUSKON Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ULUSKON bünyesindeki birçok şirketle birlikte bölgeye ayni ve nakdi yardım yapmaya devam ediyor.

Deprem bölgesindeki illerde ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hareket eden ULUSKON, bağlı olduğu bölge şirketlerinin öncülüğünde depremzede vatandaşlara gerekli gıda malzemelerini, kışlık kıyafet, hijyen ürünleri gibi temel ihtiyaçları ulaştırmaya devam ediyor.

Avrupa’dan tedarik edilen kışlık giysi ve ihtiyaç malzemeleri de TIR'larla önümüzdeki hafta içinde yola çıkarılacağı ifade edildi.

TIR'ların Türkiye’ye gelmesini sonrasında bu malzemeler de AFAD’ın yönlendirmesi doğrultusunda deprem bölgesinde kalan ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlarımıza ULUSKON görevli personeli tarafından elden teslim edilecek.

EİS Eczacıbaşı, Ayazağa’daki Arazisi için Artaş İnşaat ile Anlaştı EİS Eczacıbaşı, Ayazağa’daki Arazisi için Artaş İnşaat ile Anlaştı

‘MODÜLER KONUTLAR HER TÜRLÜ İKLİM KOŞULLARINA DAYANIKLI OLACAK’

Modüler konutlar Türkiye’ye geldikten sonra ihtiyaç duyulan bölgelerde, AFAD ile koordineli olarak belirlenecek 10 noktada, her biri 200 evden oluşacak, ‘ULUSKON depremzede mahallesi’ formatındaki modüler mahalleler kurulacak.

Her bir modüler konutun, ULUSKON gönüllüleri tarafından son montajları yapılarak sahada kurulması ve ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlara elden anahtar tesliminin yapılması amaçlanıyor. Bu geçici konutların, her yönüyle kalıcı konutların konforunda olması, kalıcı konutlar yapılıncaya kadar bu konutları kullanacak depremzedelerin emniyet içerisinde yaşamaları hedefleniyor.

Bu kapsamda, modüler konutların her türlü iklim koşullarına dayanıklılığının olması yanında yangın dedektörü, sıhhi tesisat, temel elektrik ekipmanları, ısıtma ve havalandırma sistemleri gibi temel ihtiyaçları da karşılıyor olmaları istendi.

‘10 BİN KİŞİYE BARINMA İMKÂNI SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR’

Hazır paketler halinde tedarik edilecek modüler konutlar, profesyonel ekipler tarafından kurulacak ve depremzedelere teslim edilecek.

Her 200 konutluk mahalde, ilave olarak 1 geçici klinik ile 1 yönetim ofisi de ULUSKON tarafından modüler yapıda kurulacak. Modüler konutlarda ayrıca standart donanım olarak mutfak aletleri de bulunacak.

Her bir konut mutfağında, bulaşık makinesi, buzdolabı ve fırın gibi demirbaşların olması sağlanacak. ULUSKON, 2 bin modüler konutla 10 bin kişiye barınma imkânı sağlamayı hedefliyor. Lamine ahşap yapı blokları/tabakaları halinde gelen fabrikasyon ürünlerle kurulan modüler konutlar, asgari 50 yıl dayanacak özellikte olacak.

Monte ve de-monte olabilen bu modüler yapıdaki konutlar, depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşmalarını takiben, yine ULUSKON ekipleri tarafından yerinde sökülerek, bir başka doğal afet esnasında kullanılmak üzere, uygun ortamlarda depolanacak.

DEPREMZEDE FONU OLUŞTURULDU

ULUSKON ayrıca, depremzedelere yardımların sürekliliğini sağlamak amacıyla, yurt içindeki ve dışındaki paydaşlarının bağışlarıyla büyüyen bir depremzede yardım fonu da oluşturdu. Halen devam eden kampanyaya ULUSKON irtibat noktaları üzerinden destek vermek mümkün.

Editör: Emlak Zirvesi